Skip to main content
a1-kundeportal
Prosjekt
Utvikling
Plattform

Vi har utviklet en skreddersydd kundeportal for Automat 1

Et nytenkende og moderne energiselskap. Ytterligere automatisert med en fullstendig digital kundereise.

Som spesialisten på rimelig drivstoff og prispresseren i markedet ønsker Automat 1 med sine 35 automatstasjoner å forenkle betaling. Bensinstasjonkjeden tilbyr et fordelsprogram som gir kunder økt grad av fleksibilitet gjennom gunstige ordninger. Minus 1 har hatt hovedansvaret for utviklingen av de digitale tjenestene som står sentralt for å tilgjengeliggjøre disse ordningene.

Oppgaven

Automat 1 ønsker å gjøre det enkelt å betale for drivstoff ved bruk av utstedte kundekort. Dette innebærer å forenkle prosessen med å bli ny kunde og presentere relevant informasjon for eksisterende kunder. Med Minus 1 som partner er løsningen en ny og skreddersydd digital kundeportal.

Løsningen

Kundeportalen presenteres som to nettsider:

Oversikt over kundeportalens tekniske arkitektur.

Oversikt over kundeportalens tekniske arkitektur.

Registreringen behandler nye kundeforhold. Brukere identifiserer seg med BankID og fyller inn et skjema med informasjon, avhengig av om man registrerer seg privat eller som bedrift. Applikasjonen vil deretter foreta en kredittvurdering og automatisk godkjenne søknaden dersom brukeren tilfredsstiller et gitt kredittkrav.

Mine sider gir tilgang til en praktisk oversikt over brukernes aktuelle informasjon, inkludert gjenstående saldo, liste over kort, transaksjonshistorikk og fakturastatus. Brukerne har mulighet til å utføre operasjoner på utstedte kort, i tillegg til å bestille nye. Man har tilgang til privat- og bedriftsprofil og kan enkelt bytte mellom disse.

Nettsiden deler underliggende infrastruktur med registreringstjenesten. Applikasjonen er ispedd skyteknologi som serverløse funksjoner og lagringsløsninger for automatisert overføring og prosessering av data.

Begge nettsidene er designet for å være enkelt tilgjengelig, med visning for laptop og mobil.

Visning av mine sider på mobil og laptop.

Visning av mine sider på mobil og laptop.

Applikasjonene benytter seg av ulike identitetsløsninger. BankID forsikrer høy grad av sikkerhet (Level of Assurance). Mine sider har også funksjonalitet for autentisering med mobil for å gjøre ikke-sensitive operasjoner.

All persondata som benyttes for behandling og personalisering av tjenestene krypteres ved både overføring og lagring, etter gjeldende mønsterpraksiser.

Under hele prosjektet har vi utelukkende benyttet oss av veldefinerte bransjestandarder. Kontinuerlig utrulling og hyppige leveranser gjennom riktig bruk av DevOps, infrastruktur som kode, automatiserte tester og monitorering av en rekke ikke-funksjonelle krav sikrer en trygg og forutsigbar leveranse. Vi etterstreber et optimalisert forbruk av ressurser da dette medfører reduserte driftskostnader og bærekraftige løsninger.

Automat 1 har valgt en drift- og vedlikeholdsavtale med Minus 1. Dette er et tilbud Minus 1 tilbyr for å sikre trygg drift etter lansering. Ta gjerne kontakt for å lære mer om hva en slik avtale innebærer.

Resultat

Automat 1 har nå en sentral og pålitelig portal for håndtering av sine kunder. De kan tilby både nye og eksisterende kunder en fullstendig digital kundereise gjennom en oversiktlig og hyppig oppdatert plattform. Dette medfører en ny digital tilstedeværelse og bidrar til økt grad av kundetilfredshet.

Løsningen har tatt for seg automatisering av tidligere tidkrevende prosesser. Dette frigjør ressurser slik at Automat 1 kan bruke mer tid på å tilby rimelig drivstoff til alle.

Inspirerte mennesker.

Si hei👋